Coneixem el nom dels 40 guanyadors de les Beques Ferrer-Salat - Conservatori Liceu 2024-2025

La Fundació de Música Ferrer-Salat ha lliurat 20 noves beques quadriennals per cursar estudis superiors de Música i 20 beques d’Excel·lència d’un any, per garantir que més joves talents puguin continuar el seu aprenentatge musical sense restriccions de caire socioeconòmic. Aquestes beques, que s’atorguen des de fa 15 anys en aliança amb la Fundació Conservatori Liceu, s’emmarquen en la labor constant de la Fundació de Música Ferrer-Salat per generar oportunitats que millorin la vida de les persones i promoure la justícia social.

Després de tres dies emocionants d’audicions presencials i de les intenses deliberacions del Jurat, aquest dijous hem conegut les guanyadores i els guanyadors de la XV Edició de les Beques Ferrer-Salat – Conservatori Liceu 2024 – 2025. Ha estat en un emotiu acte a l’Auditori del mateix Conservatori, on el president de la Fundació de Música Ferrer-Salat i de la Fundació Conservatori Liceu, Sergi Ferrer-Salat, ha subratllat “la immensa sort que és poder celebrar el lliurament d’aquestes beques” i ha afegit que “cal poder-ho fer sense oblidar el món convuls en què vivim i sent molt conscients que hi ha milions de joves que no tenen ni la més remota possibilitat d’assolir mai aquest tipus d’experiències”.

Ferrer-Salat ha recordat “el poder extraordinari de la música per contribuir a crear més justícia social en aquest món” i ha felicitat els guanyadors d’aquesta edició, alhora que els ha esperonat a comprometre’s en aquesta mateixa causa. “Darrera d’aquesta gran oportunitat, hi ha una enorme responsabilitat. Heu tingut la sort d’haver nascut amb un talent increïble, en un entorn que us ha permès arribar fins aquí avui, juntament amb l’extraordinària capacitat de sacrifici que heu demostrat. Per això -des de la humilitat i l’afecte-, us demanem que feu tot el possible per utilitzar el vostre talent i les oportunitats que s’han creat per a vosaltres per ajudar, mitjançant la música o qualsevol tipus d’implicació social, a construir un món més sostenible, equitatiu i just, per al bé de tots”.  

Minuts abans i seguint la tradició de fer públic el veredicte del jurat en primícia absoluta durant aquest acte, el director acadèmic del Centre Superior de la Fundació Conservatori Liceu, Víctor Estapé, revelava el nom dels joves als quals la Fundació de Música Ferrer-Salat concedeix les noves 20 beques que els permetran cursar de franc el Grau en Música de quatre anys. En les diferents categories, aquests han estat: Max Altimira Saura (Viola), Álex Armán Vilariño (Piano), Lucía Bosch Fernández (Oboè), Laia Domènech Llorens (Cant), Lluc Estartús Burell (Trompeta), Laia Farrés Colomer (Violoncel), Júlia Giró Barrera (Oboè), Naia González Giménez (Veu Jazz), Pol López Ruiz (Piano), Eva Martínez Pardos (Viola), Martina Muñoz Mercadal (Trompa), Silvano Olalla Carrillo (Bateria), Aiala Oroz Mendiola (Violí), Mirari Ortiz de Elguea Aldea (Violí), Kiril Pando Georgiev (Contrabaix), Pau Reig Llunell (Contrabaix Jazz), Alberto Rodríguez Boente (Saxo Jazz), Gabriel Serrano Useche (Violoncel) Joan Tous Pascual (Saxòfon) i Enara Zeberio Erauskin (Piano).

Les beques d’Excel·lència per a alumnes del mateix Centre, que han demostrat un excel·lent progrés musical i acadèmic durant el curs anterior, s’han atorgat a: Álvaro Abadías Paniagua (Piano), Rubén Bueno Guerra (Bateria), Carlos Coronado Valencia (Guitarra Flamenca), Mar De Antonio Sancho (Violí), Natalia Dionis Rodríguez (Piano), Maria Espuny Parés (Piano), Marta Esteban Ferrera (Cant), Iván García Jiménez (Violí), Felipe Andrés González Bustamante (Composició), Ada Masó Castro (Flauta travessera), Martin Mouriz Parra (Violoncel), Julián Mujica García‐Miró (Piano Jazz), Jordi Pérez Nogué (Violoncel), Daniel Podbereski (Piano Jazz), Sofia Rodríguez Holguera (Flauta travessera), Israel Román Solís (Oboè), Albert Secanell Ruiz (Trompa), Jorge Sempere Vicedo (Trombó), Ivan Sharapov (Piano) i Carlos Varela Hernani (Cant).

La directora general de la Fundació Conservatori Liceu, Maria Serrat, ha destacat “la permanent aspiració a l’Excel·lència en el marc de la igualtat d’oportunitats que compartim amb la Fundació de Música Ferrer-Salat, que des de fa quinze anys ens permet ajudar a que aquests joves músics desenvolupin el seu talent, fent de la seva passió la seva professió, conscients del compromís que tenen amb la societat”.

Serrat ha contextualitzat que 450 alumnes s’han pogut presentar enguany a les 20 beques d’Excel·lència musical que la Fundació de Música Ferrer-Salat ha posat a disposició de tots aquells alumnes, de 2n a 4t, que cursen els estudis al Conservatori. També, que 144 candidats ho han fet a la convocatòria de les beques quadriennals per als estudis superiors de Música i ha agraït “la sensibilitat que ha demostrat la Fundació augmentant el fons d’aquestes beques per passar de les 15 previstes aquest any fins a les 20, que finalment s’han concedit, a raó de l’altíssim nivell dels candidats”.  

Un any més, les Beques Ferrer-Salat premien l’esforç, el compromís i la passió d’aquests joves per la Música, oferint-los la possibilitat d’excel·lir en les seves capacitats musicals en una institució del màxim nivell com és el Centre Superior de Música del Liceu i amb un prestigiós quadre de professors, al que cada curs se sumen músics de renom internacional que ofereixen un selecte programa de classes magistrals.

Els guanyadors de l’edició 2024-2025 passen a engrandir la llista de més de 550 becats per la Fundació de Música Ferrer-Salat des del 2010. Alguns d’ells han aportat el seu testimoni en un audiovisual, on han explicat “l’honor i el privilegi” que ha estat rebre aquestes ajudes econòmiques que els permeten “estudiar en aquest centre, amb instruments de màxima qualitat i podent dedicar tot el temps, energia i esforç a la carrera com a músics”.

Els guanyadors de les beques de l’any passat han obert l’acte amb un inoblidable concert, en el que han compartit el seu gran nivell artístic i interpretatiu amb el públic congregat a l’Auditori i amb els 40 flamants nous becats de la Fundació de Música Ferrer-Salat.

Desplaça cap amunt