Estrena de “Unda maris” de Javier Quislant, XL Premi Reina Sofia de Composició Musical

El passat divendres 13 d’octubre va tenir lloc la nostra cita anual al Teatro Monumental de Madrid per assistir a l’entrega del Premi Reina Sofia de Composició Musical. Un any més, la Orquesta Sinfónica de RTVE va estrenar i interpretar en primícia l’obra “Unda maris”, de Javier Quislant, compositor guanyador d’aquesta XL edició del guardó.

En paraules de Quislant, va ser la connexió i la relació que guarda amb la natura el que va inspirar “Unda maris”, que vol dir “onada del mar”, la qual vol representar a través de sons musicals la complexitat i la vida que té el mar i la font d’inspiració, idees i coneixement que aquest pot arribar a ser. Escoltar aquesta obra és deixar-se endur, literalment, per aquesta gran onada sensorial que tan be ha sabut recrear Quislant i que ens submergeix en el més profund de les nostres emocions des del primer instant.

El concert es va retransmetre per La 2 de Televisió Espanyola i aquest any, de manera excepcional, no va comptar amb la presència de Sa Majestat la Reina Sofia. Va ser el president de la Fundació de Música Ferrer-Salat, Sergi Ferrer-Salat, qui va fer entrega al guanyador d’aquest reconeixement tan prestigiós i el de major dotació econòmica a nivell europeu, amb un premi econòmic de 100.000€.

Després de l’estrena en primícia amb RTVE i com a part de la recent col·laboració iniciada amb la Joven Orquesta Nacional de España amb motiu de la 40a edició del premi, l’obra de Javier Quislant també serà interpretada pels joves músic de la JONDE en les seves trobades i gira anual, que començarà al gener, amb l’objectiu de dur el Premi Reina Sofia de Composició Musical encara més lluny a nivell nacional.

ARTICLES RELACIONATS

Desplaça cap amunt