La Joven Orquesta Nacional de España i la Fundació de Música Ferrer-Salat s’uneixen per a impulsar l’excel·lència musical i artística de joves músics i compositors espanyols

La Joven Orquesta Nacional de España y la Fundació de Música Ferrer-Salat s’uneixen per a impulsar l’excel·lència musical i artística de joves músics i compositors espanyols

La Fundació de Música Ferrer-Salat i la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), que pertany al Instituto Nacional Artes Escénicas y Música (INAEM), ha signat un conveni de col·laboració per a impulsar l’excel·lència musical i artística de joves músics i compositors espanyols.

Un dels focus d’aquesta col·laboració és el desenvolupament del programa de Beques JONDE i Ferrer-Salat que té com a objectiu impulsar i acompanyar a joves músics integrants de l’orquestra, proporcionant-los el suport econòmic necessari per a que puguin dedicar-se plenament al seu creixement artístic. Per a aquesta primera edició 2023-2024 es concediran 30 beques amb una aportació econòmica de 8.000€ cada una. La convocatòria estarà oberta del 6 al 27 d’octubre de 2023.

La Fundació de Música Ferrer-Salat va iniciar la seva trajectòria fa 41 any amb el propòsit de fomentar l’excel·lència musical i la transformació social a través de la música. Els seus inicis es remunten al 1982 amb la primera edició del Premi Reina Sofia de Composició Musical, un dels guardons de més prestigi a nivell internacional.

Amb l’objectiu de dur més lluny aquest premi a nivell nacional, el conveni signat entre la Fundació i la Joven Orquesta Nacional de España contempla incorporar l’obra guardonada de cada edició al programa d’una de les trobades i gires anuals de la JONDE, per a que la composició sigui difosa i interpretada pels seus músics.

“Unda maris”, obra del compositor Javier Quislant García guanyadora del XL Premi Reina Sofia de Composició Musical, serà la primera peça inclosa en el repertori de la gira de la JONDE al gener de 2024.

“Aquesta col·laboració suposa una fita en aquesta etapa de la JONDE. Recupera un pilar fonamental i ineludible d’un projecte pedagògic del perdil de la Joven Orquesta Nacional de España que aspira a donar suport en el desenvolupament de joves instrumentistes d’una forma integral” explica Ana Comesaña, directora de la JONDE.

“Es el nostre compromís traslladar a aquestes joves promeses, que han nascut amb un gran talent i sobresurten en aquesta manifestació artística, el gran poder transformador de la música i la necessitat de contribuir, a través d’aquesta, a crear una societat més equitativa i justa”, declara Sergi Ferrer-Salat, president de la Fundació de Música Ferrer-Salat.

ARTICLES RELACIONATS

Desplaça cap amunt