Nova convocatòria de 30 ‘Beques JONDE i Ferrer-Salat’ per continuar donant suport i impulsant l'excel·lència artística

El proper dijous 2 de maig s'obre el període per presentar les candidatures a la II Edició de les ‘Beques JONDE i Ferrer-Salat’. Per segon any consecutiu, i gràcies al conveni de col·laboració entre l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) i la Fundació de Música Ferrer-Salat, concedim 30 beques per a projectes, en curs o a futur, de músics de la JONDE.

Les ‘Beques JONDE i Ferrer-Salat’ 2024 (II Edició) suposen una aportació econòmica de 8.000 € bruts cada beca, amb l’objectiu de donar suport al creixement artístic de 30 joves que formen part de la Borsa d’Instrumentistes de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE). A diferència d’altres beques musicals, aquest import es podrà destinar a un projecte en curs o a futur. Per aquest motiu, els aspirants hauran de presentar la seva candidatura amb un projecte o proposta formativa, on quedi justificat com l’obtenció d’aquesta beca contribuiria de forma decisiva al su desenvolupament artístic.

La Comissió de Selecció designada per la JONDE i presidida pel director artístic de la Fundació de Música Ferrer-Salat, Jesús Rueda, donarà a conèixer la seva resolució a finals del mes de juny. La llista de les guanyadores i els guanyadors de les ‘Beques JONDE i Ferrer-Salat’ 2024 (II Edició) es publicarà en les pàgines web de la JONDE i de la Fundació.

Aquesta nova actuació de la Fundació de Música Ferrer-Salat sorgeix del nostre ple convenciment que la música és un element fonamental en la formació dels joves i, al mateix temps, de transformació social. En concret aquest Programa de Beques, que vam estrenar l’any passat, segueix la lògica de la Fundació d’unir esforços amb altres institucions consolidades i garants del màxim rigor, per donar suport i impulsar l’excel·lència artística de joves músics amb un talent extraordinari, durant la seva etapa formativa.

Amb aquest propòsit de formar al més alt nivell a músics espanyols en la fase prèvia a l’exercici de la seva professió, mitjançant l’estudi i la pràctica del repertori universal simfònic i de cambra, el 1983 es va crear la Joven Orquesta Nacional de España com una unitat de producció del INAEM, un organisme autònom dependent del Ministeri de Cultura.

Des de la Fundació de Música Ferrer-Salat i la JONDE encoratgem i agraïm la presentació de candidatures a les ‘Beques JONDE i Ferrer-Salat’ 2024 (II Edició), amb les quals podem continuar materialitzant la nostra vocació de generar oportunitats a través de la música.

Bases ‘Beques JONDE y Ferrer-Salat’ 2024 (II Edició) >

Període inscripció candidatures: del 2 fins al 22 de maig de 2024, a les 23.59 (hora peninsular)

Formulari d’inscripció >

Per a qualsevol dubte o consulta, contactar amb:

Departamento Académico – Joven Orquesta Nacional de España
academico.jonde@inaem.cultura.gob.es

Fundació de Música Ferrer-Salat
info@fundaciomusicaferrersalat.com

ARTICLES RELACIONATS

Desplaça cap amunt