Oberta nova convocatòria del Premi Reina Sofia de Composició Musical

S’obre convocatòria per a la XL edició del Premi Reina Sofia de Composició Musical, concurs amb l’objectiu d’estimular i impulsar la creació de música simfònica. El premi, lliurat cada any per un jurat de compositors de renom internacional, està dotat amb 100.000€ per assegurar la viabilitat de l’ofici de compositor i és un prestigiós reconeixement, possible gràcies a la implicació de Sa Majestat la Reina Sofía i a l’oportunitat que suposa que l’obra guanyadora s’estreni i sigui interpretada en primícia per l’orquestra més important a nivell estatal: l’Orquestra Simfònica de Radiotelevisió Espanyola.

Des de la Fundació reconeixem la importància de crear xarxes de suport que impulsin i visibilitzin la feina dels compositors per tal que la seva obra sigui reconeguda, interpretada i escoltada.

Cal recordar que, a banda de rebre aquest important reconeixement, el guanyador del premi és també designat compositor de la Xarxa de Músiques de Catalunya, en el circuit de concerts de Joventuts Musicals de Catalunya, la temporada següent a la concessió del Premi Reina Sofia de Composició Musical.

Aquest nomenament implica l’encàrrec de dues obres de Música de Cambra per a dues formacions diferents, les quals el compositor escull lliurement d’entre els grups participants en la temporada de Xarxa de Músiques, que estrenaran i interpretaran les obres en tots els concerts que protagonitzin dins el circuit.

El termini per a la presentació d’obres finalitza el 31 de desembre de 2022. Les persones interessades en participar trobaran més informació de com procedir a les Bases del premi.

ARTICLES RELACIONATS

Desplaça cap amunt