Octavi Rumbau, guanyador del Premi

Avui, dia 13 de març de 2021, el jurat del XXXVIII Premi Reina Sofia de Composició Musical ha anunciat el veredicte final del concurs d’enguany: Octavi Rumbau Masgrau és l’autor de l’obra guanyadora, «El Belvedere de Escher, per a piano i orquestra».

El jurat format per Alfredo Rugeles, Ernest Martínez-Izquierdo, Carlos Fontcuberta, Jesús Rueda, i presidit per Marcela Rodríguez, ha analitzat detalladament totes les obres presentades a concurs. El premi té una dotació econòmica de 35.000 € i es convoca anualment per la Fundació de Música Ferrer-Salat.

L’obra guardonada serà interpretada per primera vegada el proper mes d’octubre per l’Orquestra Simfònica de Radiotelevisió Espanyola al Teatre Monumental de Madrid, en presència de Sergi Ferrer-Salat, president de la Fundació de Música Ferrer-Salat.

Octavi Rumbau Masgrau és un compositor barceloní centrat en la recerca de nous espais sonors fruit de la interacció entre instruments i electrònica, així com en aprofundir en la plasticitat del temps musical i les seves paradoxes.

Pianista de formació clàssica, inicia els seus estudis de composició amb Enric Palomar, Yoshihisa Taïra i Agustí Charles. Més tard es trasllada novament a París on estudia composició al Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París (CNSMDP) amb Frédéric Durieux, i orquestració amb Denis Cohen. En paral·lel, completa el curs anual d’informàtica musical al IRCAM (2010/2011).

Ha rebut diverses distincions, entre les quals destaquen el premi Concurs de Composició Frederic Mompou 2005, el premi Concurs de Composició Dolors Calvet i Prat 2008, el premi Concurso de Composición Colegio de España y del Instituto de las Artes Escénicas y de la Música 2012, l’ajut per a creadors de la Fundació Phonos de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona 2012 i el premi Berliner Opernpreis 2013. En els darrers anys ha rebut el suport d’institucions com la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura.

Les seves obres s’han interpretat en nombrosos concerts, trobades i festivals d’Europa, Amèrica del Nord i Àsia. Ha rebut encàrrecs de l’Auditori de Barcelona, Sampler Sèries, Fundació Tàpies, ME_MMIX, BCN 216, CrossingLines, Festival d’Òpera de Butxaca, UMS‘n JIP/Festival Mixtur, Duo Links, Laps Ensemble, Rémi Durupt, Miguel Ángel Lorente, Víctor de la Rosa, etc. També ha col·laborat, entre d’altres, amb l’Ensemble Multilatérale, Taller Sonoro, Ensemble Links, Spanish Brass Luur Metalls, Funktion, Orchestre de la Lorraine, Orquesta de las Islas Baleares, Alberto Menchén, Laurent Durupt, Jan Gerdes i Philippe Spiesser. Va ser el compositor convidat a l’Auditori de Barcelona de la temporada 2017/2018.

Scroll to Top