EINES PER A LA INTEGRACIÓ SOCIAL

Música des de la base

L’educació musical no només genera un espai per reforçar les eines de l’educació sinó que acaba sent una eina en si mateixa.

Sabem que la música pot ser un element clau en la formació dels més joves. L’activitat musical potencia el desenvolupament de les eines necessàries per l’educació. A més, la participació en aquesta enforteix els vincles culturals i emocionals que ens ajuden a avançar com a societat.

Aprendre noves formes de cultura així com llenguatges i capacitats manuals pot obrir les portes de tot un nou món als més joves.

Des de la Fundació de Música Ferrer-Salat volem treballar perquè cap infant quedi privat d’aquestes experiències clau. És per això que, juntament amb el Consrvatori del Liceu i la Fundación de Escuelas Parroquiales del Arzobispado de Barcelona, hem unit forces per crear el programa Educació Primària Músical, un projecte dedicat a la integració social dels entorns més desfavorits a través de la música.

Amb el programa Primària Musical la Fundació proporciona hores de classes de música a escoles de barris vulnerables. La Fundació proporciona també instruments musicals i tots els recursos per a que nens de tots els entorns creixin amb l’aprenentatge musical, transformant vides i transformant barris.

 

La Fundació de Música Ferrer-Salat, el Conservatori de Liceu i la Fundació Escoles Parroquials de l’Arquebisbat de Barcelona, ​​junts per impulsar el programa Educació Primària Musical. 

 

La música,
una eina

El projecte s’inicia en el curs 2016-2017 en tres escoles primàries de Barcelona: l’escola Bon Pastor, al barri de Bon Pastor; el col·legi Santíssima Trinitat, al barri de Trinitat Vella; i l’escola l’Esperança, al barri de Baró de Viver.

Concentrant esforços amb el Conservatori del Liceu, el projecte dota aquestes escoles de músics professionals per impartir les classes i instruments i altres materials perquè cap infant quedi enrera. A més, també s’atorguen beques perquè aquells alumnes que mostrin més talent i compromís puguin seguir els seus estudis musicals.

En un principi el projecte cobria 1r i 2n de primària, però s’ha anat ampliant fins acomplir l’expectativa d’arribar a tots els cursos de l’educació primària aquest 2020-2021.

La Fundació de Música Ferrer-Salat, el Conservatori de Liceu i la Fundació Escoles Parroquials de l’Arquebisbat de Barcelona, ​​junts per impulsar el programa Educació Primària Musical.

articles relacionats

Paula Sánchez Lahoz, beca cultural a Washington, DC

Paula Sánchez Lahoz, beca cultural a Washington, DC

Paula Sánchez Lahoz, beca cultural a Washington, DCL'ex becaria Ferrer-Salat és sel·leccionada per l'Agència Espanyola de Cooperació Interncional per al Desenvolupament.Paula Sánchez Lahoz, violoncel·lista, ha guanyat una de les beques "Cultural Manegement...

Gisela Dekort, premiada internacionalment

Gisela Dekort, premiada internacionalment

La becada Gisela Dekort, premiada internacionalmentAmb només 17 anys, la jove saxofonista ha estat reconeguda per diversos premis de prestigi internacionalEn els últims mesos Gisela Dekort ha estat premiada amb el 1r premi del VII Odin International Music Online...

Plantilla Entrada amb contingut xarxes socials

Plantilla Entrada amb contingut xarxes socials

Octavi Rumbau, guanyador del PremiEl jurat del XXXVIII Premi Reina Sofia de Composició Musical ha anunciat avui dia 13 de març de 2021 el veredicte final del concurs d'enguany: Octavi Rumbau Masgrau és l'autor de la composició guanyadora amb l'obra "El Belvedere de...