El privilegi de tocar un instrument històric

Instruments històrics

La Fundació de Música Ferrer-Salat tanca el 2021 amb l’entrega de quatre instruments de gran valor històric a alumnes becats que actualment cursen Estudis Superiors de Música al Conservatori del Liceu de Barcelona.

La Fundació, en possessió d’aquestes peces úniques -algunes d’elles relíquies- brinda a alumnes que destaquen per la seva excel·lència l’oportunitat de tocar instruments extraordinaris i de primer ordre d’acord amb les seves qualitats musicals i interpretatives i els cedeix l’ús durant tot un curs acadèmic per al seu desenvolupament artístic.

Al talent del músic l’acompanya la singularitat de l’instrument i junts esdevenen coprotagonistes d’una mateixa història.

Instruments únics
En aquesta ocasió, tots els instruments són de corda fregada. Un violí Johannes Theodorus Cuypers de l’any 1769 ha estat cedit a una alumna de tercer curs, i un altre violí, en aquest cas un Joseph Gagliano filius Nicolai del 1798, a un alumne de quart curs.

Una altra alumna de quart curs té l’oportunitat de gaudir d’una altra peça, si bé de menys antiguitat, igualment singular, com és una viola Marinus Capichioni de l’any 1966. I per últim, un violoncel Charles Adolphe Gand, de 1854, ha estat cedit a un alumne de tercer curs.

ARTICLES RELACIONATS

Desplaça cap amunt