PREMI REINA SOFIA DE COMPOSICIÓ MUSICAL

40 anys al costat de la cultura

“… amb aquest premi demostreu conèixer perfectament l’esforç i el risc que suposa actualment emprendre la difícil i fascinant aventura creativa, i us ho vull agrair”

- Joan Guinjoan, 1983, Ir Premi Reina Sofia de Composició Musical

El Premi Reina Sofia de Composició Musical, lliurat cada any per un jurat de compositors de prestigi internacional, vol ser la plataforma necessària per estimular la creació de noves obres de repertori orquestral.

Segurament, quan pensem en la figura del compositor, l’imaginari se’ns escapa cap a èpoques llunyanes: un passat on els genis creaven i el públic escoltava. Any rere any, omplim teatres i auditoris per celebrar aquelles obres ja centenàries. Però la realitat és que la creació musical segueix més viva que mai, fent ben sonor el bateg de la nostra cultura, i és la nostra responsabilitat fer que no passi desapercebuda. La feina dels compositors enriqueix el nostre present i assegura la continuïtat del llegat patrimonial que venerem en auditoris i conservatoris. Des de la Fundació sabem que és fonamental la creació de xarxes de suport que impulsin la feina dels compositors tal com es feia en temps passats. No només atorgant-los el merescut reconeixement, sinó propiciant una plataforma per divulgar la seva música, donant sentit a la labor de la creació i fent que la seva obra sigui reconeguda, interpretada i escoltada.

El Premi Reina Sofia de Composició Musical consta d’un premi de 100.000€ per assegurar la viabilitat de l’ofici de compositor. A més, es garanteix un reconeixement dotat de gran prestigi gràcies a la implicació de Sa Majestat la Reina Sofía; i, finalment, es programa l’estrena de l’obra guanyadora a càrrec de l’orquestra més important del país: l’Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola.

El Premi Reina Sofia a la Composició Musical vol vetllar perquè la nova música dels nostres compositors sigui interpretada i escoltada, i per tant, valorada.

 

 

 

 

 

 

 

© Casa de S.M. el Rey

articles relacionats

Paula Sánchez Lahoz, beca cultural a Washington, DC

Paula Sánchez Lahoz, beca cultural a Washington, DC

Paula Sánchez Lahoz, beca cultural a Washington, DCL'ex becaria Ferrer-Salat és sel·leccionada per l'Agència Espanyola de Cooperació Interncional per al Desenvolupament.Paula Sánchez Lahoz, violoncel·lista, ha guanyat una de les beques "Cultural Manegement...

Gisela Dekort, premiada internacionalment

Gisela Dekort, premiada internacionalment

La becada Gisela Dekort, premiada internacionalmentAmb només 17 anys, la jove saxofonista ha estat reconeguda per diversos premis de prestigi internacionalEn els últims mesos Gisela Dekort ha estat premiada amb el 1r premi del VII Odin International Music Online...

Octavi Rumbau, guanyador del Premi

Octavi Rumbau, guanyador del Premi

Octavi Rumbau, guanyador del PremiEl jurat del XXXVIII Premi Reina Sofia de Composició Musical ha anunciat avui dia 13 de març de 2021 el veredicte final del concurs d'enguany: Octavi Rumbau Masgrau és l'autor de la composició guanyadora amb l'obra "El Belvedere de...