PREMI REINA SOFIA DE COMPOSICIÓ MUSICAL

40 anys al costat de la cultura

“… amb aquest premi demostreu conèixer perfectament l’esforç i el risc que suposa actualment emprendre la difícil i fascinant aventura creativa, i us ho vull agrair”

- Joan Guinjoan, 1983, Ir Premi Reina Sofia de Composició Musical

El Premi Reina Sofia de Composició Musical, lliurat cada any per un jurat de compositors de prestigi internacional, vol ser la plataforma necessària per estimular la creació de noves obres de repertori orquestral.

És probable que, en pensar en la figura del compositor, l’imaginari es remunti a èpoques llunyanes, a un passat on els genis creaven i el públic escoltava. Any rere any, omplim teatres i auditoris per celebrar obres que ja són centenàries. Però la realitat és que la creació musical segueix més viva que mai, el batec de la nostra cultura se sent amb força i tenim la responsabilitat de fer que no passi desapercebuda. La feina dels compositors enriqueix el nostre present i assegura la continuïtat del llegat que venerem en auditoris i conservatoris. Des de la Fundació sabem que la creació de xarxes de suport que impulsin la feina dels compositors, tal com es feia en èpoques passades, és fonamental. No només perquè rebin el reconeixement que es mereixen, sinó per crear una plataforma que divulgui la seva música, per donar sentit a la labor de creació i per fer que la seva obra sigui reconeguda, interpretada i escoltada.

El Premi Reina Sofia de Composició Musical està dotat amb 100.000€ per assegurar la viabilitat de l’ofici de compositor. Aquest reconeixement tan prestigiós és possible gràcies a la implicació de Sa Majestat la Reina Sofía. Finalment, l’obra guanyadora serà interpretada per l’orquestra més important del país, l’Orquestra Simfònica de Radiotelevisió Espanyola.

El Premi Reina Sofia a la Composició Musical vol vetllar perquè la nova música dels nostres compositors sigui interpretada i escoltada, i per tant, valorada.

 

 

 

 

 

 

 

© Casa de S.M. el Rey

articles relacionats

Estel Vivó, beca Ferrer-Salat, premiada internacionalment

Estel Vivó, beca Ferrer-Salat, premiada internacionalment

La saxofonista becada per la Fundació, Estel Vivó, reconeguda internacionalmentVivó ha guanyat el 2n Premi de l'International Music Competition 2021 a CracòviaLa saxofonista Estel Vivó ha resultat guanyadora del 2n Premi al International Music Competition 2021 de...

Stefan Dohr inaugura el Liceu Cambra 2021-2022

Stefan Dohr inaugura el Liceu Cambra 2021-2022

Stefan Dohr donarà el tret de sortida al Liceu Cambra 2021-2022: Masterclasses&ConcertsEl trompista ha estat considerat per New York Chronicle com "el rei del seu instrument", considerant-lo un dels millors del món.Com cada any el Conservatori del Liceu és...

Paula Sánchez Lahoz, beca cultural a Washington, DC

Paula Sánchez Lahoz, beca cultural a Washington, DC

Paula Sánchez Lahoz, beca cultural a Washington, DCL'ex becaria Ferrer-Salat és sel·leccionada per l'Agència Espanyola de Cooperació Interncional per al Desenvolupament.Paula Sánchez Lahoz, violoncel·lista, ha guanyat una de les beques "Cultural Manegement...