S’obren les portes del Live Room Conservatori Liceu gràcies al mecenatge de la Fundació

El Centre Superior de la Fundació Conservatori Liceu ha inaugurat el Live Room Conservatori Liceu, un espai renovat gràcies al mecenatge de la Fundació de Música Ferrer-Salat i concebut per acollir música en viu i alhora ser una àrea de descans i trobada per a tota la comunitat educativa del Centre. El Live Room és una sala de concerts innovadora que ofereix moltes possibilitat per a actuacions musicals i esdeveniment en nous formats.

Una marató d’actuacions musicals, amb la participació de més de 100 alumnes del Centre, va acollir la passada setmana la presentació en primícia d’aquest espai. Els assistents van poder gaudir de més de 6 hores de música en directe, dividides en quatre blocs: música per a piano, música de cambra, jazz i música moderna, i l’actuació de la Liceu Big Band.

Durant l’acte de presentació, Sergi Ferrer-Salat, President de la Fundació de Música Ferrer-Salat i de la Fundació Conservatori Liceu, destacava que aquest nou espai és una mostra de la consolidació d’aquesta institució, cada vegada més oberta a noves tendències musicals. Alhora, apuntava també la importància de crear consciència i fer veure que una filantropia ben arrelada a la societat pot ser realment transformadora i generar major integració i cohesió social.

Per altra banda, la Directora General de la Fundació Conservatori Liceu, Maria Serrat, va compartir la seva satisfacció per la creació del Live Room, precisament aquest any que es celebra el 185 aniversari del Conservatori Liceu, ja que representa un pas endavant en la trajectòria de la institució creant espais per a la música i la cultura a la ciutat de Barcelona.

Així, el Live Room es suma a l’Auditori Conservatori Liceu, la Sala d’orquestra i la Sala de càmera, ennoblint encara més la varietat d’espais de primer nivell que la institució posa al servei de la ciutat, convertint-se en un nou recurs per a la difusió de la cultura i la música al barri del Raval.

El Director Acadèmic del Centre Superior, Víctor Estapé, va afirmar que tots els gèneres són benvinguts en aquest nou espai que substitueix a l’antic Cafè del Conservatori i que suposa un gran salt quant a possibilitats de nou formats, com els que inclouen tecnologia immersiva, per exemple.

Per últim, el Cap de Departament de Jazz i Música moderna, Gonzalo del Val, va avançar que a més de les jam sessions habituals, com a novetat s’oferiran en aquest espai actuacions de les diferents formacions del seu departament.

Serà cada dijous quan el Live Room acollirà les jam sessions, en què els estudiants del Centre comparteixen escenari amb professors de primer nivell i de prestigi internacional, i l’alternativa dels dimecres seran les actuacions de les quatre grans formacions del Departament de Jazz i Música moderna: Liceu Big Band, el Liceu Gran Ensemble, el Liceu BLAM Collective y el Liceu Jazz Grup.

Cobertura a mitjans (3/24):
(80) Live Room Conservatori Liceu – Canal 3/24 – 16/02/2023 – YouTube >

Desplaça cap amunt