Torna el Voll-Damm Barcelona Jazz Festival amb el mecenatge de la Fundació

En línia amb el nostre compromís per crear una societat més sensible, en què la cultura ens estimuli i enriqueixi com a persones, la Fundació de Música Ferrer-Salat col·labora una vegada més amb el Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, aquest any en la seva 54ª edició.

La música ha estat, és i serà sempre un instrument per al progres d’una societat cohesionada i oberta, gràcies al seu gran poder transformador. Amb l’objectiu d’impulsar aquesta clara visió i gràcies al mecenatge de la Fundació, el Conservatori del Liceu torna a ser un dels protagonistes de l’escena del jazz actual a la ciutat, acollint par de la programació d’aquesta edició del certamen.
El Festival Internacional de Jazz de Barcelona és una referència mundial en el gènere, resultat d’un treball constant i minuciós capaç d’equilibrar els pesos pesats i les noves propostes en un cartell sempre atractiu.

Aquesta col·laboració no només apropa a tots els públics les actuacions de primeres figures i artistes de renom internacional per fer-los gaudir de la seva música i compartir la seva passió pel jazz, sinó que també inclou un programa de masterclasses per als alumnes del Conservatori del Liceu, el qual resulta una oportunitat única per a ells, ja que comparteixen escenari amb els seus referents i aprenen de tots ells en primera persona.

Des de la Fundació treballem perquè la música sigui un bé útil i accessible per a tots. És pedra angular per al canvi, per això volem treure-la de la vitrina i de les grans sales de concerts. En aquest sentit, ens atrau el lema del festival d’aquest any: “Jazz music was invented by demons for the torture of imbeciles.”, frase de l’escriptor y clergue Henry van Dyke.

Segons Joan Anton Cararach, director artístic del festival, l’elecció d’aquesta coneguda opinió contundent és una ironia respecte a “la marginalitat habitual i històrica del jazz, una música sobretot sincera i sense concessions, i per aquesta raó també sempre emocionant i sorprenent.” Així, el Festival de Jazz de Barcelona torna a la seva cita anual proposant al públic, en paraules de Cararach, “la música de la resistència”.

Desplaça cap amunt